Přátelství 549 - 552 v Jičíně

Návrh na správu domu od 1.1.2010

12.02.2009 20:33

 

Správa domu od 1.1.2010

 

Vážení členové společenství

 

         Podle smlouvy o obstarání záležitostí spojených se správou a údržbou nemovitosti se správcem domu MěBP v Jičíně cituji :

        „je účinnost smlouvy do 31. 12. 2009. Smluvní vztah lze v době jeho trvání ukončit dohodou. Pro období od 1. 1. 2010 platí, že se smlouva automaticky obnoví na dobu 1 roku, tj. od 1. 1 do 31. 12. běžného kalendářního roku, a to za předpokladu, že žádná ze smluvních stran neprojeví svoji vůli tento smluvní vztah ke sjednanému datu ukončit. Projev vůle účastníka smluvního vztahu musí být v takovém případě doručen druhé straně nejpozději 3 měsíce před uplynutím sjednané doby“. Konec citátu.

       K 31.12.2009 tedy vyprší lhůta, sjednaná se správcem domu MěBP Jičín ve správcovské smlouvě, kterou však není potřeba obnovovat, ale v případě, že bychom si chtěli zvolit jiného správce, nebo se rozhodli, že si správu zabezpečíme vlastními silami, je potřeba tuto smlouvu nejpozději 3. měsíce před koncem roku vypovědět.

O tom zda od 1.1.2010 ponecháme současného správce, zvolíme jiného, nebo si správu zabezpečíme vlastními silami musí rozhodnout naše dnešní shromáždění.

       Správu i tak velkého SVJ jako je naše lze při splnění určitých podmínek zvládnout vlastními silami, možná bychom dosáhli i úspor v oblasti nákladů na služby, tak i v oblasti čerpání za údržbu a opravy z FO.

       O to větší by však bylo zatížení výboru společenství, který by zabezpečoval všechny služby, tedy i ty které nám dnes zabezpečuje správce, ať už jsme s ním spokojeni více, méně nebo někdo vůbec ne. Jde o dodávky tepla, S a TUV, odpadů, elektřiny do spol. prostor, zabezpečení oprav, revizí a kontrol atd.

       Na vedení podvojného účetnictví a rozpočítávání nákladů na jednotlivé služby po jednotlivých vlastnících bychom si museli stejně sjednat externího pracovníka. Na to nikdo z nás nemá odborné znalosti ani není zájem tuto práci pro společenství dělat. Dostali jsme sice nabídku od Ing. Dany Tomáškové ze Starého Bydžova. Její cena je od 50 do 100,-Kč za jeden byt a měsíc, takže by úspora byla, ale ne tak velká a výbor by měl i tak mnohem víc práce.

Jde však i o to, jestli to výbor zadarmo nebo i za odměnu bude chtít dělat.
       Pro výkon správy je nezbytně nutná znalost všech relevantních právních předpisů. Případné pochybení či opomenutí na straně výboru by mohlo mít pro naše SVJ, členy výboru i pro všechny členy společenství velice závažné následky.
       Dnes budeme rozhodovat o tom, kdo bude od 1.1.2010 vykonávat min. další rok správu domu, zda výbor nebo externí správce a pokud správce tak jestli ten stávající nebo jiný.

        Výbor se na svém jednání zabýval touto otázkou a dospěl k závěru, že zabezpečování správy domu externím správcem je v současnosti jediné možné, správné a přijatelné řešení. Sice nás to stojí měsíčně každého vlastníka 150,-Kč a celý dům pak 6.000,-Kč, ale správa je zabezpečena se vším komfortem. V Jičíně tuto činnost nabízí ještě kromě MěBP také SBDO za stejnou cenu. Hledat správce mimo Jičín zatím asi není tím správným řešením.

       Žádný jiný návrh ani návrh na změnu správce, výbor doposud neobdržel. Pokud je tady někdo z Vás kdo by tuto správu chtěl sám vykonávat za uvedenou částku před zdaněním, nebo nižší, přihláste se. Pokud někdo ví o lepším řešení nechť ho navrhne.

        Není – li tomu tak výbor Vám navrhuje :

- Potvrdit současného správce MěBP v Jičíně správcovstvím našeho domu i na další

   období tj. nejméně do konce roku 2010.

-  Na jednání 3. shromáždění v roce 2010 správcovství domu opět posoudit.

- Dodatečně schválit výborem přijatou obstaravatelskou smlouvu uzavřenou se

   správcem dne 24.7.2008.

 

Kontakt

Vyhledávání

Opravy panelových domů

07.07.2008 08:10

Oprava svislé izolace

  Opravy...
05.07.2008 17:11

Vzduchotechnika LOMANCO

    &

Jednání shromáždění vlastníků

Jednání výboru společenství

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode